Nederlands | English  

Rubytech
Ontwikkeling

Test- & meetsystemen

Live videoregistratie

Broadcast apparatuur

Contact

 

Test- en meetsystemen


Door jarenlange ervaring met diverse test-, meet- en regelsystemen kan Rubytech uw concrete vraag op dit gebied efficient invullen.

Hardware

Voor efficiente implementatie bij kleine aantallen wordt veelal gewerkt met National Instrument hardware. Indien een systeem een specifieke interface nodig heeft kan daartoe ook een PCB ontwikkeld worden.

Software

Om efficiënt te kunnen werken met de National Instruments hardware wordt zeer veel gebruik gemaakt van LabVIEW, een grafische programmeeromgeving van dezelfde fabrikant. Daarnaast is onder andere goede kennis van de talen C, C++, Pascal en assembler.

Een paar sprekende voorbeelden van eerder door de eigenaar Joris Robijn gebouwde system zijn:

 • Meetarchitectuur voor testchips in de semiconductor branche
  • Dit systeem vormt de basis van metingen in het lab. Het kan meerdere chips aan, zeer veel instrumenten, meerdere soorten tests en is geheel vrij in te richten door geavanceerde gebruikers.
   Aan diverse state-of-the-art high-speed A/D, D/A, PLL en andere elementaire analoge interface blokken is door Joris Robijn gemeten. Om de diverse prestatiekenmerken van deze componenten vast te stellen gebruikmakend van de beste meetmethoden, is veel kennis nodig over de mogelijke opstellingen en procedures.
 • Meetsysteem voor onderdelen van windturbines
  • Het is bij een windturbine praktisch onmogelijk om versnelde levensduur metingen uit te voeren. Daarom wordt in bepaalde windturbines een permanent meetsysteem aangebracht dat de verschillende componenten monitort tijdens de levensduur van de windturbine. De relatief lastige bereikbaarheid van windturbines betekent dat er permanant moet worden gemeten. Zo kan de actuele slijtage toestand van de machine altijd op afstand worden bekeken en tevens kunnen bijzondere belastingen die veel slijtage veroorzaakten worden vastgesteld terwijl ze plaatsvinden. Er wordt continu op 10kHz gesampled gedurende de levensduur van de machine, waardoor zelfs vibraties en eenmalige kortdurende gebeurtenissen kunnen worden gedetecteerd. Het systeem kent een alarm dat bij een gebeurtenis data-dumps opslaat (van 30 sec voor tot 30 na het alarm) en een email kan versturen.
 • Innovatieve zeer snelle verwarmingsplaataansturing
  • In dit systeem was snelle temperatuurtoename noodzakelijk (van 20° naar 300° binnen enkele seconden). Er is een nauwkeurige regeling toegepast waardoor de temperatuur binnen 1 graad geregeld werd. Het geschakelde vermogen bedroeg 5kW.
 • Test-positioneringssysteem
  • In dit systeem word met een motion controller een arm bediend die een bepaald product moet kunnen selecteren voor test. De posities van de objecten kunnen vrij worden gedefinieerd. Door gebruik van een geavanceerde motion controller kan de beweging van de arm uitermate soepel gemaakt worden om te voorkomen dat de fragiele objecten verbogen raken.
 • 48-voudig parallel telsysteem
  • Op 48 signaallijnen komen op willekeurige momenten pulsen binnen die door middel van een FPGA worden geteld. De signalen moeten geteld worden met een bandbreedte tot 100kHz. Aangezien de gebruikte FPGA met gemak met een snelheid van vele MHz kan tellen is de frequentie geen probleem. Dit systeem is gebouwd met één van Nederland’s allereerste National Instruments CompactRIO systemen.
 • Beeldverwerkingssoftware
  • Diverse beeldverwerkingsoplossingen zijn geschreven. Regelmatig waren specifieke oplossingen nodig zoals recentelijk om de tanden van tandwielen te herkennen door middel van een FFT.
 • Remote camera control
  • Dit systeem is ontwikkeld om broadcast-regieapparatuur aan te sturen. Hieronder kunnen vallen mixers, players en camera's al dan niet met een geintergreerd pan&tilt mechanisme. Het wordt binnen Rubytech gebruikt voor live-videoregistraties.


© 2012...2020, Rubytech