Nederlands | English  

Rubytech
Ontwikkeling

Test- & meetsystemen

Live videoregistratie

Broadcast apparatuur

Contact

 

Ontwikkeling


Heeft u een uitdaging op gecombineerde gebieden binnen elektronica, software, fysica en video, vraag dan Rubytech een oplossing te ontwikkelen. Voorbeelden van ontwikkelde systemen zijn het systeem genoemd op de "Videoregistratie" pagina en de hieronder genoemde systemen.


Zwemwedstrijd finish LEDs

In een zwemwedstrijd is het vaak moeilijk te zien wie de muur als eerste aanraakt bij de finish. Toeschouwers moeten eerst naar het scorebord kijken om te zien wie de winnaar is. Om dit eenvoudiger te maken is een systeem ontwikkeld dat de winnaar onmiddelijk toont met LED’s boven de winnende baan. De eeste zwemmer krijgt een knipperende gouden balk, de tweede een constante zilveren balk, en de derde een constante bronzen balk. Wanneer een record is gezwommen, kan een "lichtshow" worden weergegeven. Dit systeem is operationeel in Eindhoven, en is ontwikkeld voor de jaarlijkse Swim Cup. Het is ook gebruikt tijdens de Europese Kampioenschappen 2008 en de Europese Kortebaan Kampioenschappen 2010 die gehouden werden in Eindhoven.

Bewegende onderwatercamera

Om het mogelijk te maken vloeiende onderwaterbeelden te krijgen van zwemmers terwijl zij zwemmen, is een camerasysteem ontwikkeld dat meebeweegt met de zwemmers. Een speciale hydrodynamische epoxy vorm beschermt de roestvaststalen behuizing en vermindert wrijving tijdens de beweging van de camera.


Zwem recordlijn

Gaat de zwemmer het bestaande record breken ? Halverwege tijdens de race is dit moeilijk in te schatten. Na iedere baan moet daartoe de huidige tijd van het scorebord vergeleken worden met de recordtijd na evenveel banen. Dit is erg bewerkelijk. Echter, zodra een recordlijn in het beeld van een camera wordt getekend, wordt het plotseling zeer eenvoudig in te schatten. Om de lijn op de juiste plaats in beeld te tekenen is een verbinding met het elektronisch tijdwaarnemingssysteem nodig, de tussentijden van alle records, en een continue ge-updatete camera pan/tilt/zoom positie. Klik op de video om te zien hoe dit er tijdens een wedstrijd uit ziet. Deze video is onbewerkt.

In dit voorbeeld is te zien of de zwemmers hun kwalificatie voor de Olympische Spelen in Londen haalden. Aangezien dit niet voor alle zwemmers van toepassing was, is de lijn niet op alle banen weergegeven. Verschillende lijnen konden tijdens de wedstrijd geactiveerd worden, elk met een eigen kleur: Wereldrecord, Europees record, Nederland record, limiet Olympische Spelen en limiet Europees Jeugdkampioenschap.


© 2012...2018, Rubytech