Nederlands | English  

Rubytech
Ontwikkeling

Test- & meetsystemen

Live videoregistratie

Broadcast apparatuur

Contact

 

Ontwikkeling


Heeft u een uitdaging op gecombineerde gebieden binnen elektronica, software, mechanica en video, vraag dan Rubytech een oplossing te ontwikkelen. Zie hieronder voor een aantal voorbeelden.

Onderwatercamera

Rubytech heeft in de loop der jaren een aantal onderwaterbehuizingen voor broadcastcamera's ontwikkeld. Deze worden gebruikt bij videoregistraties voor o.a. de Nederlandse zwembond KNZB. De camera wordt ook verhuurd aan broadcasters. Zie de Broadcast apparatuur pagina.

Een recente ontwikkeling is een camerasysteem dat fysiek meebeweegt met de zwemmers. Een roestvaststalen behuizing en een speciale hydrodynamische epoxy vorm en beschermt de camera en vermindert wrijving tijdens de verplaatsingen.


Automatisering bij live videoregistratie

Om op een efficiënte wijze een eenvoudige live-productie te doen, ontwikkelde Rubytech eigen software voor het aansturen van diverse broadcast apparatuur. Ook het genereren van videofragmenten terwijl de registratie nog voortduurt, is grotendeelsdeels geautomatiseerd. Voor de KNZB genereert Rubytech op deze wijze van iedere zwemrace een video, wat resulteert in honderden video's per toernooi.

Kijk hiervoor verder op videoregie.nl.


Zwemwedstrijd finish LEDs

In een zwemwedstrijd is het vaak moeilijk te zien wie de muur als eerste aanraakt bij de finish. Toeschouwers moeten eerst naar het scorebord kijken om te zien wie de winnaar is. Om dit eenvoudiger te maken is een systeem ontwikkeld dat de winnaar onmiddelijk toont met LED’s boven de winnende baan. De eeste zwemmer krijgt een knipperende gouden balk, de tweede een constante zilveren balk, en de derde een constante bronzen balk. Wanneer een record is gezwommen, kan een "lichtshow" worden weergegeven. Dit systeem is operationeel in Eindhoven, en is ontwikkeld voor de jaarlijkse Swim Cup. Het is ook gebruikt tijdens de Europese Kampioenschappen 2008 en de Europese Kortebaan Kampioenschappen 2010 die gehouden werden in Eindhoven.


Zwem recordlijn

Gaat de zwemmer het bestaande record breken ? Halverwege tijdens de race is dit moeilijk in te schatten. Na iedere baan moet daartoe de huidige tijd van het scorebord vergeleken worden met de recordtijd na evenveel banen. Dit is erg bewerkelijk. Echter, zodra een recordlijn in het beeld van een camera wordt getekend, wordt het plotseling zeer eenvoudig in te schatten. Om de lijn op de juiste plaats in beeld te tekenen is een verbinding met het elektronisch tijdwaarnemingssysteem nodig, de tussentijden van alle records, en een continue ge-updatete camera pan/tilt/zoom positie. Klik op de video om te zien hoe dit er tijdens een wedstrijd uit ziet. Deze video is onbewerkt.

In dit voorbeeld is te zien of de zwemmers hun kwalificatie voor de Olympische Spelen in Londen haalden. Aangezien dit niet voor alle zwemmers van toepassing was, is de lijn niet op alle banen weergegeven. Verschillende lijnen konden tijdens de wedstrijd geactiveerd worden, elk met een eigen kleur: Wereldrecord, Europees record, Nederland record, limiet Olympische Spelen en limiet Europees Jeugdkampioenschap.


© 2012...2020, Rubytech